به گزارش خبرگزاری حوزه، آیت الله محسن اراکی، شب گذشته در چهارمین نشست شورای تقریب مراکز حوزوی با موضوع "ماموریت جدید تقریب؛ فرصت ها چالش ها " که در سالن اجتماعات پژوهشگاه مطالعات تقریبی در قم برگزار شد با بیان این که امیرالمومنین علی(ع) بنیان گذار تقریب اسلامی است، اظهار داشت: تلاش برای تقریب بین مذاهب اسلامی اقتدا به سیره اهل بیت(علیهم السلام) به خصوص حضرت علی (ع) است و بیشرین هزینه تقریب امت اسلامی را امیرامومنین(ع) پرداخت کردند.
وی، تحقق تقریب را حاصل تلاش ائمه(ع) و در زمان غیبت، توسط علما ذکر کرد و خاطرنشان کرد: مقدمات اختلاف بین امت اسلامی بعد از پیامبر(ص) شروع شد حضرت امیرالمومنین (ع) با سکوت خود و به دنبال ایجاد وحدت بین امت بودند، بعد همین رویه توسط اهل بیت(ع) تا زمان غیبت صغری انجام شد و پس از آن نیز توسط علمای بزرگی چون سید مرتضی و شیخ طوسی دنبال شد .
استاد حوزه علمیه قم تصریح کرد: جلسات درس امام صادق (ع) جلسات مجمع المذاهب ، مجمع الفرق و مجمع الاراء بود؛ به طوری که بزرگان اهل سنت از جلسات درس آن حضرت برخاسته اند.
دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی تاکید کرد: هدف ما احیا سنت و سیره اهل بیت(ع) می باشد و این مسئله از اهم واجبات تکلیفی است و در این میان خیلی از بزرگان از امتیازات و جایگاه های خودشان دست کشیدند تا انسجام اسلامی حفظ شود.
آیت الله اراکی، ایجاد امت واحده اسلامی را مهمترین هدف مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی عنوان کرد، گفت: نظام اسلامی در برنامه های تقریبی به دنبال اهداف سیاسی و یا منافع خاصی نیست، بلکه این کار را از اهم واجبات تکلیفی خود می داند .
وی با اشاره به ثمرات بین المللی تقریب مذاهب، افزود: روزی در عربستان سعودی آتش ضد مذاهب روشن می شد، ولی امروز پادشاه این کشور دستور به تشکیل گفتمان اسلامی می دهد و این همان جا انداختن گفتمان تقریب در کشور های اسلامی است .
دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی با بیان این که مقام معظم رهبری انتظارات زیادی بر اساس اقتضائات جدید جامعه اسلامی از مجمع دارند، ادامه داد: دشمنان نظام و انقلاب و اهل بیت(ع) به ذنبال شیعه هراسی و اسلام هراسی و ایجاد اختلاف بین شیعه و سنی هستند .
وی، با اشاره به کشتار مسلمانان به دست وهابیت، تصریح کرد: کشتار مسلمانان در کشورهایی چون عراق، افغانستان و پاکستان خطر جدی است و همه موجودیت اسلام را تهدید می کند .
آیت الله اراکی با بیان این که در اواخر اردیبهشت سال جاری اولین جلسه کمیته صلح بین الملل اسلامی در بیروت برگزار خواهد شد، افزود: با توجه به برنامه ریزی های صورت گرفته، تقریب را از حالت گفتمانی به پروژه ای و عملیاتی تبدیل کرده ایم که در این راستا به زودی نشست کمیته صلح بین الملل اسلامی در بیروت با حضور سران کشور های اسلامی برگزار می شود .
استاد حوزه علمیه قم با اشاره به لزوم ترویج فرهنگ تقریبی در حوزه، گفت: احیا و تئوریزه کردن گفتمان تقریب و ترویج این گفتمان و به ثمر نشاندن آن، دو کار اساسی مجمع تقریب در دو دهه گذشته بوده و در این مدت، گنجینه های ارزنده فکری و اندیشه ای تولید شده که در هیچ جای جهان نظیر آن یافت نمی شود .